HÖSTFEST MED KNYTKALAS


Fredagen den 30 november kl. 18.30.

Katarinasalen, Åsö Föreningsråd, Färjargårdstorget 1. 

T-bana Skanstull, Blåbuss 3 till Gotlandsgatan.


Vi dukar som vanligt upp till knytkalas. Ta med dina läckerheter, gärna med anknytning till Grekland. Vin och ouzo kommer att finnas till försäljning. Vi bjuder på kaffe och te.

Kvällens föredragshållare bjuder båda på ord och bild. Vår nya styrelseledamot fotograf Johanna Henriksson, Stockholm

(Kavallastipendiat 2014) inleder med att berätta om sitt projekt Ljusets skuggor från norra Grekland.

Därefter: Fotograf Krister Hägglund, Skellefteå (Kavallastipendiat 2018) om Lux och litet annat.


Välkomna,

Styrelsen
Föreningen Kavallahusets vänner bildades 1984 för att stöda verksamheten som gästhem. Det är fortfarande lika viktigt med engagerade medlemmar, verksamheten i huset är inte självklar, så vi uppmanar alla som har besökt huset att bli medlem. 
Under 2016 firade vi att Kavallahuset fyllde 80 år. 2016 var det också 40 år sedan huset donerades till Svenska Institutet i Athen, 1976. Huset har fungerat som gästhem sedan 1964.  

Med anledning av GDPR: Föreningen har upprättat ett register för att kunna kommunicera med medlemmarna, samt för att kunna skicka faktura för inbetalning av årsavgiften. 

Vi vill ha din mejladress!
Medlemmar ombeds att skicka sina mejladresser så att utskick kan ske via dessa och inte via traditionell post. Använd formuläret under fliken BLI MEDLEM. Detta både för att spara portopengar och miljö.


NYHET - Intendentlägenheten hyrs ut
Från 2018 är det möjligt att hyra den fd intendentlägenheten på tre rum och kök. Kontakta Elisabeth Gullberg Kaidi för mer info: kavallahuset@sia.gr 


Vill du bidra till huset? Skänk en summa - stor eller liten - allt är välkommet! Bidrag till föreningen går till att utrusta och utveckla huset i samverkan med intendenten. PG: 16 10 56-7


Under 2017 gav föreningen bidrag till inköp av ett höj- och sänkbart skrivbord med arbetsstol som ska stå i husets stora arbetsrum. Föreningen bekostade också nytt sänglinne till husets alla gästrum. Under 2016 bidrog föreningen med 16000 kr till omklädning av en soffa och två fåtöljer i salongen, samt av två fåtöljer i gästrummen. Tidigare har föreningen kunnat bekosta bla nya syrafria passepartouter till husets alla tavlor och en restaurering av  örträdgården, samt bidrag till den omfattande upprustningen av utemiljön på husets framsida. 

Allt tack vare donationer och medlemsavgifter!

info
×
info
×
info
×
Using Format